10 februari 2019
14:30

Västanviks AIF

Referat: Nordvärmland FF - Västanviks AIF 2-1

Mardrömstart i finalen, efter 7 sekunder så stod det 1-0 till hemmalaget. Vi fick slita ont första minuterna i matchen, tills man mot man stämde. Javid gjorde en bra hemarbete och en bra brytning runt den 2:a minuten. Runt 5:e minuten så hade Khalil kanon läge att stötta in kvitteringen men han hann inte få foten på bollen. Strax därefter så räddade målvakten ett bra avslut från Javid. Västanvik hade en bra period nu, men hemmalaget var ständigt farliga med sina snabba omställningar, Kigge höll liv i finalen runt den 8:e minuten med en finnräddning.

Runt den 11:e minuten avslutade Khalil utanför. I den 13:e minuten fick Västanvik en frispark som Phillip tog tillvara på och gjorde 1-1! Runt den 15:e minuten hade vi en bra anfall där Lukas dribblar sig fram till ett avslut som gick utanför. Nordvärmland vänder spelet snabbt, vi är trötta och orkar inte ta hemjobbet och Kigge lämnas ensam mot en - två motståndare och gjorde en, två, tre och fyra kanonräddningar men vid den 5:e försöket kan han inget göra. Västanvik försöker pressa framåt och hemmalaget kliver tillbaka något men först med 20 sekunder kvar att spelas lyckades vi skapa en chans och det var Jimmie som fick iväg ett skott som målvakten räddade.